Quantcast
Avrupa Dillerinin Gizlenen Kökü: Türkçe – Belgesel Tarih

Ekrem Hayri PEKER
Ekrem Hayri  PEKER
ekrempeker@gmail.com
Avrupa Dillerinin Gizlenen Kökü: Türkçe
  • 20 Şubat 2025 Perşembe
  • +
  • -
  • Ekrem Hayri PEKER /

Dünya Dillerini Kavramanın Şifresi

Kaan Arslanoğlu’nu birkaç yıl önce Odatv’de yazdığı yazılardan tanıdım. Birkaç yıl önce “Erken Türk ve Ön Türk Tarihi üzerine çalıştığım için yazdıkları ilgimi çekti.

Çalışmalarımda taş anıtlar ve kurganlardan yola çıkıp bu alanda birkaç kitap yazdım. Ben Erken Türklerin yayıldığı alanları taş anıtlar ve kurganlarla göstermeye çalıştım. Ama, Kaan Arslanoğlu cepheden hücum ediyor.

Kaan Bey’in farkı matematikçi beynine sahip bir tıp doktoru olması. Kaan Arslanoğlu’nun tezleri önce şaşırtıcı geldi ama inceledikçe, daha önce incelediğim Kızılderili dillerindeki bazı sözcükleri görünce tezine inanmaya başladım.

Kaan Arslanoğlu

Arslanoğlu, “Türkçe ‘Hint-Avrupa’ denen dillerin köküdür. Çünkü bu dilleri konuşan halkların kökü Proto-Türk ve Turanlıydı. Bu gerçek 20. Yüzyıla kadar batılı önemli bilim insanınca ifade edildi. Ama ne zaman Hint-Avrupa kuramı uyduruldu ve dilbilimde mutlak egemen hale geldi, bunlar unutulmaya yüz tuttu.”

Bu tezin doğruluğunu kendi çalışmalarımdan biliyorum. Ernest Renan müdahale edene kadar şarkiyatçılar, “Avrupa’da ve dünyanın her tarafındaki devasa taş anıtların Turani kökenli olduğunu, Başta Fransa ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda yer adının Turani kökenli olduğunu (Türkistan’daki yer adlarını örnek göstererek), Avrupa’da Turani kökenlilerin yaşadığını yazıyorlardı.

Renan’ın müdahalesinden sonra Ana Britanica Ansiklopedisi’nin bazı maddeleri bile değiştirildi.

“Ama bazı bazı bilginler unutmamış görünüyorlar ve aynı doğrultuda yayın yapmaya devam ediyorlar. Biz bu çalışmaları çok daha yukarı düzeye getirdik. Elimizde bu paragrafın ilk iddiayı kanıtlayacak fazlasıyla kanıt var. Tüm bu bilgiler genetik çalışma sonuçlarıyla ve kültürel, tarihi verilerle güçlü biçimde desteklenmektedir.”

Taş anıtlar, kurganlar, pars/leopar kültü, taş baba ve analarla devam eden kültürel izler bugün başta Avrupa, Urallar, Kafkasya, Anadolu ve Türkistan’da görülmektedir.

“Hint-Avrupa” tezinin en zayıf yanı bu halkın ne atalarının ne de ana vatanlarının belli olmamasıdır. Neyi seçseler “Hititler ve Anadolu” örneğinde olduğu gibi araştırmalar derinleştikçe boşa çıkmaktadır.

“Hint-Avrupa” tezi emperyalistlerin sömürge politikalarının örneği olmuştur. Hindistan’ı işgal eden sömürgeci İngilizler tarafından sömürülerini meşrulaştırmak için kullanmışlardır.

Gen teknolojisinde gelişmeler Kaan Arslanoğlu’nun ve benim tezlerimi desteklemesi hiç de sürpriz olmadı.

“Öte yandan dilin gerçek köklerini araştırmamız insan düşünce kodlarını konusunda, dil ve düşüncenin gelişimi konusunda önemli bilimsel açılımlar sağlayabilir. Bunun için en eski ve en gelişmiş dillerden birisi olan Türkçeyi diplemesine araştırmak şarttır.  Bu alanda bir ilerleme sağlamak Batı emperyal ideolojisinde koca bir gedik açabilir.”

Sözün özeti bu. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu bu amaçla kurulmuştu. Ama Türklerin kurduğu binlerce kenti bilmeyen tarihçilerimiz Türkler için GÖÇEBE deyip geçtiği sürece emperyalist batı tezleri daha çok tarih olarak okutulmaya ve anlatılmaya devam eder.

Ekrem Hayri PEKER

Kimya mühendisi, araştırmacı, yazar. Bursa Mustafakemalpaşa’da (1954) doğdu. Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu. TUBİTAK veri tabanına kayıtlı “Teknoloji tabanlı Başlangıç Firmalarına Özel İş Geliştirme” mentörü, C Grubu iş Güvenliği uzmanı olarak Nano kimyasalların tekstil materyallerine uygulamalar konusunda üniversitelerde konferanslar verdi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi'nce 2024 yılı Araştırma Ödülü'ne layık görüldü. Ödülünü düzenlenen törenle aldı. Yayınlanmış kitaplarından bazıları: "Kuşçubaşı Hacı Sami Bey", "Özbek Mektupları", "Yeşim Taşı - Ön Türkler ve Türk Tarihinden Kesitler", "Kafkasya'dan Anadolu'ya - Zekeriya Efendi". Belgeseltarih.com kurucu ortağı ve yazarıdır. E-Posta: ekrempeker@gmail.com

FACEBOOK - YORUM YAZ

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Ekrem Hayri Peker

BU MAKALELER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

  • YENİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Prof. Dr. Hilmi ÖZDEN, 23 Nisan 2025
Anadolu’nun Sıvı Ekmeği, Suyu

Anadolu’nun Sıvı Ekmeği, Suyu

Özdenbekir KARAKAŞ, 13 Nisan 2025
Atatürk’ün İmzası

Atatürk’ün İmzası

Prof. Dr. Hilmi ÖZDEN, 13 Nisan 2025
Eklesia Kitapçısı – Kiliseden Kütüphaneye

Eklesia Kitapçısı – Kiliseden Kütüphaneye

Ekrem Hayri PEKER, 13 Nisan 2025
Anvers Rubens’e Yolculuk

Anvers Rubens’e Yolculuk

Ekrem Hayri PEKER, 12 Nisan 2025
Van Gogh’un Köyü

Van Gogh’un Köyü

Ekrem Hayri PEKER, 12 Nisan 2025
Den Bosh’da Bir Gün – Hollanda

Den Bosh’da Bir Gün – Hollanda

Ekrem Hayri PEKER, 12 Nisan 2025
Mahmut Bi’nin kaleminden Muhammet Emin Paşa

Mahmut Bi’nin kaleminden Muhammet Emin Paşa

Haber Merkezi, 12 Nisan 2025